Vælg værktøj med omhu!

Det er ikke alle forandringer, der skal køres i hus med den fulde palette af forhåndenværende koncepter, modeller og forandringsteorier.

Nogle gange har I brug for en hammer og et søm 🔨

Nogle gange skal hele arsenalet af batteridrevne powertools findes frem ⚡

Det vigtigste er, at I gør jeg overvejelserne – hvad har vi brug for her? Er det at skabe en form for overblik, ved at lave en strategi for forandringens gennemførsel? Er det at undersøge, hvor i organisationen vi kommer til at ændre mest på den eksisterende hverdag? Står vi over for en forandring i kultur, samarbejdsmåder, process, IT-værktøj – eller en kombination af dem alle sammen?

Husk, hvis det er svært, så er der hjælp at hente. Jeg kan hjælpe jer med at se på jeres forandring, så I ikke ender op med at skulle banke skruen i med brutal muskelkraft, fordi I endte med hammeren, hvor I skulle have brugt skruetrækkeren.

Så I ikke ender med at fare vild i Excel-planer og PowerPoint, hvis det reelt var en plakat og en snak, der var brug for.

Hvis vi kan tåle mere værktøjssnak, så del gerne dine egne gør-det-selv historier fra ledelsesgangen…

Del:

Flere tanker

3 timer tættere på 10.000!

Man skal øve sig, også selv om man ikke har perfektion som mål 😉 I har måske opdaget at jeg er begyndt at tegne… og

“Be gone!”

Those are the words of Betty from Bruderheim. Expressed when she faces change in her workday. Fortunately, Betty is fictional. She’s a persona, developed to

The 70% Myth

Mythbusting… a discipline in any profession? I try to find the balance between being provocative and constructive in my posts, so you hopefully find them