Planer er ikke virkelighed

Du kan ikke planlægge forandringer. Det er derfor du skal.

Du kan starte en forandring – en ny strategi, en ændret organisationsstruktur, et nyt flow i kantinen – og du kan have en idé om, hvordan du vil føre det ud i livet.

Det er og bliver en idé 💡

Forandringer lykkes, hvis de rette mennesker ændrer adfærd. Men mennesket er, i min erfaring, et planlægningsresistent væsen 😃 Der kommer bøvlede elementer i spil, som er svære at proppe ind i en projektplan: følelser, usikkerhed, relationer.

Dem kan vi ikke planlægge. Vi kan forsøge at forudsige dem 🔮

Det er vores pligt.

For det er de bøvlede aspekter, der gør os til mennesker. Dem skal vi nyde og dyrke, også selv om de gør det sværere at lægge planer.

Forudse, hvilke spørgsmål mennesker i forskellige situationer kan stå med i din forandring. Besvar dem så tidligt som muligt. Fjern så meget usikkerhed som du kan.

Det er god forandringsledelse at have en plan for ikke at have en plan… have en struktur og nogle pejlemærker du kan operere ud fra. Være klar til at ændre kurs, ofte.

Lyt! Tilpas. Gentag.

Klarede din sidste plan mødet med virkeligheden?

Del:

Flere tanker

3 timer tættere på 10.000!

Man skal øve sig, også selv om man ikke har perfektion som mål 😉 I har måske opdaget at jeg er begyndt at tegne… og

Vælg værktøj med omhu!

Det er ikke alle forandringer, der skal køres i hus med den fulde palette af forhåndenværende koncepter, modeller og forandringsteorier. Nogle gange har I brug

“Be gone!”

Those are the words of Betty from Bruderheim. Expressed when she faces change in her workday. Fortunately, Betty is fictional. She’s a persona, developed to